EXCURSIÓ DE DESCOBERTA AL VIDRANÈS I TAST D’EMBOTITS DE MUNTANYA

Soc en Roger, llicenciat en biologia i guia titulat de mitja muntanya. Tota la vida he treballat en l'àmbit del medi ambient i els últims 10 anys també fent guiatges de senderisme i muntanya a Catalunya i diferents països com Cap Verd, Jordània, les Açores, Escòcia, Marroc,... Les meves aficions? La muntanya, viatjar, les rutes amb bicicleta i alforges i l'ornitologia! 

Us proposo una activitat que combina el senderisme amb un tastet de productes locals.

Començarem amb una ruta senderista circular que, des del poble de Vidrà, ens permetrà visitar tres dels principals punts d’interès de la zona: el pont de Salgueda, el monumental salt del Molí i la curiosa formació calcària coneguda com la Tosca dels Degollats.

De tornada a Vidrà, gaudirem d’un tastet de la gran varietat d’embotits de Collfred (butifarres, bulls, llonganisses, fuets...) elaborats de manera tradicional i artesana, tal com ho feien els nostres avantpassats, amb carn de ramats que viuen lliurement a la natura alimentant-se a les pastures de mitja muntanya de la comarca.

INFORMACIÓ TÈCNICA I D'INTERÈS:

Distància:   10 km
Desnivell:   +/- 480 m
Temps efectiu caminant:   3 hores
Durada prevista:  4 hores (la caminada)
Dificultat:   Baixa, la caminada és apta per a qualsevol persona mínimament avesada al senderisme.
Hora i punt de trobada:   10.00 a l'aparcament de la zona esportiva de Vidrà
  
- Cal portar aigua i quelcom per picar pel camí.
- Cal portar calçat de muntanya, amb botes o vambes amb bona adherència.  
- Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat que es proposa. 

Embotits Casolans i Artesanals COLLFRED ha estat reconeguda com a Empresa Artesanal Alimentària per la Generalitat de Catalunya 

Grup mínim: 10 persones